Home » Cases » Webapplicatie » Nederlands Contactlens Congres

Maatwerksysteem voor event ticketing

Ticketsysteem naar wens gemaakt

Met Angular en Laravel een maatwerk ticketsysteem gebouwd

Android app

Tickets scannen met ieder willekeurig Android device.

Interactief programma

Middels WordPress programma interactief gepresenteerd

Het Nederlands Contactlens Congres (NCC) is een initiatief van de NAC (Nederlandse Associatie van Contactlensleveranciers) in samenwerkling met de ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging voor Contactlensspecialisten). Het Nederlands Contactlens Congres heeft als doel de contactlens in de breedste zin van het woord centraal te laten staan tijdens een tweedaags congres waar educatie, innovatie, nieuws en ontwikkelingen en netwerken centraal staan.

webapplicatie-laten-maken

Case

Het NCC zocht een partner die volledig kon voorzien in een aantal vraagstukken. Ze wilden graag een nieuwe website met een interactieve programma vermelding. Daarnaast zou er een maatwerk tickets systeem moeten worden gebouwd inclusief een app waarmee de tickets konden worden gescand. Op het het evenement zelf zouden narrowcasting schermen gevoed moeten worden met informatie over de sprekers die in diverse zalen een presentatie gaven. Daarnaast moesten bezoekers op het informatie punt middels zuilen door het programma kunnen navigeren.

Proces

We hebben gezamenlijk met NCC onze “The Concept” workshop gehouden en alle wensen in kaart te gebracht. Tijdens de workshop is het gehele concept voor het maatwerksysteem uitgewerkt.

Aan de hand van het concept zijn we aan de slag gegaan met het realiseren van het design van het systeem. Waarna wij begonnen zijn met het maken van de functionaliteiten voor de app.

Na de goedkeuring van het design zijn we begonnen met het uitwerken van de volledige versie.

ncc
webapplicatie-laten-maken

Technologie

Dit alles hebben we kunnen realiseren door het toepassen van diverse expertises. Zo is de website gebouwd met het WordPress CMS. We hebben WordPress uitgebouwd met de mogelijkheid om sprekers en zalen te muteren. Hierdoor werd het mogelijk om een interactief programma op de website te presenteren die met WordPress eenvoudig beheert kan worden. Dit alles volledig tweetalig en volledig responsive.

Het ticket systeem is op maat gebouwd omdat er veel specifieke wensen waren. Doormiddel van Angular en Laravel is er een ticket systeem gebouwd. Met het ticket systeem is het mogelijk om meerdere tickets te bestellen en deze achteraf door de besteller te laten aanpassen. Met de app, die wij ook ontwikkeld hebben, was het voor hostesses mogelijk om de uitgeprinte tickets te scannen om zo de bezoekers toegang te verschaffen tot het evenement.

Op het evenement zelf hingen boven de zalen schermen waar het programma specifiek voor de betreffende zaal interactief werd gepresenteerd. Dit werd volledig aangestuurd door het WordPress CMS.

Resultaten

Hoewel het evenement net niet volledig uitverkocht was, was het wel een enorm succes. De website werd enorm goed ontvangen en bezoekers konden eenvoudig het programma raadplegen. Zowel op de telefoon als bij de informatie zuilen.

Het ticketsysteem had het registratie proces goed uitgevoerd en bezoekers konden zonder enige problemen soepel het evenement binnentreden.

Nederlands Contactlens Congres 2018 logo

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.

    Menu