Home » Cases » SaaS-oplossing » Bib-Tag

BiB Tag

SaaS-oplossing voor gevonden voorwerpen

The Bring it Back Company is een initiatief om gevonden voorwerpen terug te herleiden naar de eigenaar. Door het gebruik van diverse tags en de SaaS-oplossing is het mogelijk om de eigenaar van het verloren object terug te vinden.

Case

The Bring it Back Company had het idee om tags uit te geven waarmee bezittingen terug gevonden kunnen worden. Middels een database zouden alle tags met een uniek nummer moeten worden bijgehouden zodat wanneer een tag eigenaar zijn object kwijt is een vinder het object naar de juiste eigenaar terug zou kunnen geven.

Proces

Allereerst zijn alle wensen van BiB Tag in kaart gebracht. Deze wensen zijn daarna uitgewerkt in diverse schetsen en zijn er aan de hand van persona’s klant reizen in kaart geacht.

De schetsen zijn daarna verder grafisch vormgegeven. Deze vormgeving is na goedkeuring uitgewerkt in een volledig functionerende SaaS-oplossing die het mogelijk maakt om tags te kopen en te activeren en vinders de mogelijkheid te bieden om eigenaren te informeren over de vondst van een object.

Technologie

De SaaS-oplossing is ontwikkeld met het WordPress CMS als basis. Hieraan is WooCommerce toegevoegd om het mogelijk te maken om de tags in verschillende hoedanigheden te kunnen verkopen.

In de back-end van WordPress is het hele tag management systeem ontwikkeld. Alle afzonderlijke tags worden bijgehouden in een centrale database.

Middels een eigen account kunnen tag eigenaren na ontvangst eenvoudig hun tags activeren en eventueel voorzien van extra informatie.

Vinders kunnen op hun beurt door het invoeren van de tag code de eigenaar inlichten over de vondst van het object.

Resultaten

De SaaS-oplossing wordt gretig gebruikt door mensen die hun spullen willen borgen tegen het zoekraken ervan. Er zijn al talloze objecten teruggevonden en bij hun eigenaar weer teruggebracht.

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Jordi Benckhuijsen

Software Engineer

jordi@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.