Home » Zoekwoorden analyse

Zoekwoordenanalyse

Een van de meest belangrijkste onderdelen van je online aanwezigheid is een zoekwoord analyse. Door middel van de juiste zoekwoorden in je pagina’s kun je beter gevonden worden in zoekmachines. Maar je wilt natuurlijk wel alleen relevante bezoekers naar je website of webshop toe trekken. Hier komt een zoekwoord analyse om de hoek kijken.

In een goede zoekwoord analyse wordt er vastgesteld welke zoekwoorden je het beste kan gebruiken voor je website of webshop. De zoekwoorden die je al hebt worden dan vergeleken met zoekwoorden die je doelgroep gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om een rapportage te krijgen van concurrenten met zoekwoorden die zij veel gebruiken.

Het resultaat van een zoekwoorden analyse is een rapport met handvaten om relevante zoekwoorden toe te passen in jouw webshop of website. Door het goed toepassen van zoekmachine optimalisatie met behulp van de zoekwoorden van het rapport zullen je pagina’s beter scoren in zoekresultaten.

zoekwoorden analyse

Waarom een zoekwoorden analyse van ons

Krijg meer relevante bezoekers met kwalitatieve zoekwoorden.

Ga je online concurrenten voorbij met hogere rankings in zoekmachines.

Een rapport om relevante zoekwoorden te vergelijken voor je bedrijf.

Je website beter afstemmen op populariteit door gerichte zoekwoorden.

SEO

Aanpak van een zoekwoorden onderzoek

Bij de start van de zoekwoord analyse gaan we kijken naar welke zoekwoorden de bezoekers op dit moment gebruiken om jouw website of webshop te vinden. Dit doen we om meer te weten te komen op de doelgroep die op jouw website of webshop komt. Vervolgens gaan we kijken naar de concurrenten in jouw sector. Waardoor we te weten komen welke zoekwoorden zij gebruiken en hoe zij deze gebruiken in de website of webshop.

Daarna worden deze naast elkaar gelegd en de potentiële zoekwoorden apart gezet. De long tail zoekwoorden en de short tail zoekwoorden worden dan nagekeken en verwerkt op basis van gebruik. Vervolgens analyseren wij deze uitkomsten en verwerken wij die in een rapportage.

In deze rapportage onderbouwen wij duidelijk welke zoekwoorden of woordcombinaties interessant zijn voor jouw website of webshop. Hierbij geven wij ook een onderbouwd advies hoe jij deze kunt gebruiken om je website of webshop nog beter te optimaliseren voor zoekmachines.

Interesse in een zoekwoorden analyse?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.