Home » RFID Asset Management en Track & Trace SaaS-oplossing

RFID Asset Management en Track & Trace SaaS-oplossing voor meer overzicht

Om je bedrijfsprocessen met RFID efficiënter en sneller te laten verlopen hebben wij een eigen RFID Asset Management en Tracking & Tracing SaaS-applicatie in ons arsenaal.

De SaaS-oplossing is volledig modulair gebouwd. Het bestaat uit een aantal kern functionaliteiten voor elke situatie. Omdat elk bedrijf vaak nog andere specifieke wensen hebben kunnen er nieuwe modules aan deze basis worden toegevoegd.

Onbeperkt aantal gebruikers

Onbeperkt aantal bedrijven

Onbeperkt aantal locaties

Onbeperkt aantal ruimtes

Onbeperkt aantal assets

Compleet logboek met uitgevoerde acties

Binnen no-time inventariseren met RFID

RFID search and find

Basis modules

Gebruikersbeheer

Eenvoudig gebruikers aan de SaaS-oplossing toevoegen. Met of zonder toegang tot de scannerapplicatie.

Bedrijvenbeheer

Onbeperkt bedrijven toevoegen waar asset management moet gaan plaatsvinden.

Locatiebeheer

Ongelimiteerd locaties koppelen aan bedrijven.

Ruimtenbeheer

Alle ruimtes waarin assets zich kunnen bevinden kunnen hier zonder restricties worden aangemaakt.

Assetbeheer

Alle assets die moeten worden bijgehouden kunnen hier worden aangemaakt.

Asset logboek

Alle positie wijzigingen van de assets worden hiermee inzichtelijk.

Handelingen logboek

Alle tracking & tracing handelingen van assets zijn met dit logboek te rapporteren.

Flexibele identifiers

Een asset kan met RFID, NFC, QR-code en/of barcode gecombineerd worden geïdentificeerd.

Met RFID razend snel werken

Met RFID is het mogelijk om assets voorzien van een RFID label eenvoudig en super snel uit te lezen. Het grote voordeel van RFID is dat een asset van een afstand kan worden gescand. De handscanner hoeft niet bij een QR-code of barcode in de buurt gehouden te worden.

Inventariseren is dan ook binnen een handomdraai uitgevoerd. Wanneer bekend is welke assets er zich in een ruimte zouden moeten bevinden hoeft er alleen met de scanner door de ruimte heen gelopen te worden. Ieder uniek asset hoeft dus niet fysiek te worden opgezocht om de QR-code of barcode te scannen!

Simpele Tracking & Tracing

Omdat er stand-alone RFID-readers bestaan die automatisch aangesloten kunnen worden op de SaaS-oplossing is het mogelijk om bewegingen van assets automatisch vast te leggen.

Door op cruciale locaties, zoals bijvoorbeeld bij dock-deuren, deze readers te plaatsen kunnen in- en uitregistraties zonder manuele handelingen worden vastgelegd.

In combinatie met handheld RFID-readers die worden gebruikt door operators binnen of buiten een bedrijf kunnen ook specifieke bewegingen buiten of binnen een bedrijf worden geregistreerd.

Alle bewegingen van betreffende unieke assets zijn via de SaaS-oplossing met rapportages in een bepaalde tijdsperiode eenvoudig in te zien.

Onze aanpak

trajact-app-laten-maken

Om goed van start te gaan plannen we eerst een oriënterend gesprek in. Tijdens dit gesprek brengen we jouw globale wensen in kaart. We geven je advies en voorbeelden over hoe wij dit gaan aanpakken. Na dit gesprek brengen wij een gepaste aanbieding uit die we graag modeling verder toelichten wanneer er vragen zijn.

Het is enorm belangrijk om vanaf het begin een goede strategie te bepalen. We plannen een kick-off meeting in. Tijdens deze meeting brengen we je doelstellingen in kaart. Met deze strategie kun je verderop in het proces bepalen of je met de juiste dingen bezig bent en op de goede weg zit of eventueel moet bijsturen.

Wij werken altijd eerst een concept uit. Dit is een samenhang van schetsen die de werking van een product demonstreert. Zo kunnen er belangrijke besluiten in de werking van het product flexibel worden genomen. Dit maakt het bijsturen van structurele en functionele zaken eenvoudig.

Nadat het functionele gedeelte gereed is kan er gestart worden met de ontwikkeling. Wij maken gebruik van ‘agile’ softwareontwikkeling en voeren dit ‘test driven’ uit. Dit betekent dat technische eisen in kaart worden gebracht en worden verwerkt in user-stories. Voor deze user-stories worden verschillende test-cases uitgewerkt om te gebruiken tijdens de ontwikkeling. In sprints van twee weken worden de user-stories ingepland. Vaak ontstaan er nieuwe ideeën door voortschrijdend inzicht tijdens de ontwikkeling. Deze kunnen eenvoudig worden meegenomen doordat we ze in een volgende sprint kunnen inplannen.

Nadat het product helemaal is ingericht is hij gereed voor lancering. Het product wordt op een shared hosting omgeving of op een eigen VPS geplaatst. Zodra het product ‘live’ is, is het voor iedereen toegankelijk.

Na de ‘go live’ nemen wij het product in onderhoud. Dit betekent dat wij technische updates uitvoeren wanneer dit nodig is. Ook voeren we onderhoud uit op de server waar het product op staat om zo optimaal te blijven presteren. Naast onderhoud bieden wij ook uitgebreide ondersteuning. Aanpassingen en vragen kunnen eenvoudig via ons ticket systeem of telefonische support bij ons worden achtergelaten.

Wat maakt ons uniek

Ruim 15 jaar kennis en ervaring in de internet branche.

Altijd bereid mee te denken en te zoeken naar een goede oplossing.

Wij blijven op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Altijd direct contact met een online specialist.

Offertes precies afgestemd op jouw wensen en ideeën.

Flexibel inzetbaar voor diverse online taken en toepassingen.

Expertises in een breed scala aan online programmeertalen en technieken.

Diepgaande kennis in open-source website en webshop platformen.

Wat zeggen klanten over ons

SQUARE Concepts gaat zeer dienstverlenend te werk. Zij hebben aan een half woord genoeg, denken graag met je mee en reageren snel.

Pauline
WEA Rivierenland

We waren op zoek naar een webshop bouwer, we kwamen terecht bij SQUARE Concepts. Zij weten de mogelijkheden op een enthousiaste en vakkundige manier te brengen.

Sandy
Art Director
DailyBrand

Interesse in onze RFID SaaS-oplossing?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.