Wat is SEA?

SEA, oftewel Search Engine Advertising, is het betaald adverteren binnen zoekmachines. Door het toepassen van SEA, kun je doelgericht adverteren binnen, bijvoorbeeld Google of Bing. Zulke advertenties worden weergegeven als “advertentie”, hierdoor weet je dat het een gesponsorde advertentie is. Het doel bij SEA, is vaak om zo hoog mogelijk binnen het betaalde gedeelte van deze zoekmachines te komen, waardoor je een hogere click through rate (CTR) krijgt.

Je kunt met je advertenties op diverse segmenten focussen. Bijvoorbeeld op het zoekwoord, de locatie, een tijdstip, het soort apparaat en nog veel meer. Hierdoor kun je een specifieke doelgroep samenstellen om vervolgens gericht je advertentie op toe te spitsen. Zo trek je de juiste mensen naar de producten of diensten die jij op jouw webshop of website aanbiedt. De kosten dat je aan de zoekmachine moet afstaan, is gebaseerd op kosten per click (CPC). Dat houdt in dat je pas betaald zodra iemand erop klikt. Kortom, een effectief marketingmiddel waar je betaald wat je echt gebruikt.

Door een combinatie te maken met SEO en SEA kun je ervoor zorgen dat succesvolle zoekwoorden uit de SEA-campagne gebruikt kunnen worden voor SEO-doeleinden. Vervolgens zal je bij deze zoekwoorden sneller bovenaan komen te staan binnen de organische zoekresultaten.

Online-Marketing

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.