Home » API-koppeling laten maken

API-koppeling laten maken voor meer efficiëntie

Om je bedrijfsprocessen efficiënter en sneller te laten verlopen is het mogelijk om middels API-koppelingen gegevens overdrachten automatisch te laten verlopen. Dit voorkomt fouten en dubbel werk zoals het overnemen van gegevens tussen verschillende systemen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om gegevens van een externe bron automatisch in een ERP te laten lopen. Maar dit zou ook andersom kunnen.

Voorkom overname fouten

Real-time gegevens over en weer sturen

Uitgebreide mogelijkheden

Wanneer nodig, op maat gemaakt

ERP-koppeling

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Maar wat nog belangrijker is dan de technische term, zijn de mogelijkheden die het biedt! Met de API van een softwarepakket kun je automatisch gegevens in- en uitlezen volgens bepaalde regels. Het is als het ware een poort naar gegevens, waardoor automatisering mogelijk wordt gemaakt.

Wat kun je met een API?

Met een API kun je computers met elkaar laten communiceren. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos, afhankelijk van de acties die de API ondersteunt. Zo kun je bijvoorbeeld terugkerende taken automatiseren, vaak voorkomende acties automatisch laten uitvoeren, automatisch een e-mail laten versturen bij een bepaalde gebeurtenis, of gegevens van het ene softwarepakket naar het andere overzetten zodat handmatige invoer niet langer nodig is.

Uitgebreide monitoring

Als deze gegevensoverdrachten automatisch verlopen is het natuurlijk wel noodzakelijk om goed geïnformeerd te worden over de status van de overdrachten.

In een eigen dashboard zijn alle verzoeken die worden uitgevoerd in te zien. Al dan niet met de daadwerkelijke gegevens. Dit kan naar wens worden afgestemd.

Onze aanpak

trajact-app-laten-maken

Om goed van start te gaan plannen we eerst een oriënterend gesprek in. Tijdens dit gesprek brengen we jouw globale wensen in kaart. We geven je advies en voorbeelden over hoe wij dit gaan aanpakken. Na dit gesprek brengen wij een gepaste aanbieding uit die we graag modeling verder toelichten wanneer er vragen zijn.

Het is enorm belangrijk om vanaf het begin een goede strategie te bepalen. We plannen een kick-off meeting in. Tijdens deze meeting brengen we je doelstellingen in kaart. Met deze strategie kunnen we verderop in het proces bepalen of we met de juiste dingen bezig zijn en op de goede weg zitten en of dat er eventueel moet worden bijgestuurd.

Nadat alle wensen in kaart zijn gebracht en alle functionaliteiten zijn opgesteld kan er gestart worden met de ontwikkeling. Wij maken gebruik van ‘agile’ softwareontwikkeling en voeren dit ‘test driven’ uit. Dit betekent dat de technische eisen worden verwerkt in user-stories. Voor deze user-stories worden verschillende test-cases uitgewerkt om te gebruiken tijdens de ontwikkeling. In sprints van twee weken worden de user-stories ingepland. Vaak ontstaan er nieuwe ideeën door voortschrijdend inzicht tijdens de ontwikkeling. Deze worden op prioriteit ingeschat en kunnen eventueel in een volgende sprint worden meegenomen.

Nadat de API-koppeling helemaal is ingericht is hij gereed voor lancering. De API-koppeling wordt op een VPS geplaatst. Zodra de API-koppeling ‘live’ is, zullen alle gegevens via de API-koppeling over en weer worden gestuurd.

Na de ‘go live’ nemen wij de koppeling in onderhoud. Dit betekent dat wij technische updates uitvoeren wanneer dit nodig is. Ook voeren we onderhoud uit op de server waar de API-koppeling op staat om zo optimaal te blijven presteren. Naast onderhoud bieden wij ook uitgebreide ondersteuning. Aanpassingen en vragen kunnen eenvoudig via ons ticket systeem of telefonische support bij ons worden achtergelaten.

Wat maakt ons uniek

Ruim 15 jaar kennis en ervaring in de internet branche.

Altijd bereid mee te denken en te zoeken naar een goede oplossing.

Wij blijven op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Altijd direct contact met een online specialist.

Offertes precies afgestemd op jouw wensen en ideeën.

Flexibel inzetbaar voor diverse online taken en toepassingen.

Expertises in een breed scala aan online programmeertalen en technieken.

Diepgaande kennis in open-source website en webshop platformen.

Wat zeggen klanten over ons

We waren op zoek naar een webshop bouwer, we kwamen terecht bij SQUARE Concepts. Zij weten de mogelijkheden op een enthousiaste en vakkundige manier te brengen.

Sandy
Art Director
DailyBrand

Luisteren goed en leven zich zeer goed in in de situatie. Denken mee, zijn pro actief en komen met oplossingen. Schakelen snel indien de situatie daar om vraagt. Juist als het vraagstuk complexer wordt is het een prima partij om mee te werken. Als Stichting werk je vaak met een strak budget, dit realiseren zij zich goed en gaan daar zeer goed mee om. Keep up the good work.

Alex
Nederlands Contactlens Congres

Interesse in een API-koppeling?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.