Home » Expertises » Online software » App laten maken

App laten maken voor meer interactie

Heb je een goed idee om een app te laten maken en ben je nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn? Wij van SQUARE Concepts bouwen al jaren apps voor verschillende doeleinden.

Een app moet faciliteren in het uitvoeren van uiteenlopende taken. We helpen je graag met het in kaart brengen van alle functionaliteiten die jij voor ogen hebt. We houden daarbij de gebruiksvriendelijkheid van de app goed in de gaten.

Altijd een eerlijk advies over je wensen en ideeën

Professioneel design gericht op gebruiksvriendelijkheid

Uitgebreide mogelijkheden

Speciaal op maat gemaakt

Professioneel design

Doeltreffend design met het oog op gebruiksvriendelijkheid.

Betrouwbaar

Onze apps worden uitgerust met veiligheidsvoorzieningen. Hierdoor is je app veilig, betrouwbaar en AVG-proof.

Ondersteunend

Ondersteunend aan bepaalde bedrijfsprocessen. Een app kan voor vele doeleinde gebruikt worden.

Een professionele app laten bouwen?

Een app begint altijd met een goed idee. Het is belangrijk om in acht te nemen voor wie de app bedoeld is en in welke behoefte hij voorziet.

Graag gaan wij met jou in gesprek om alle wensen en eisen in kaart te brengen. Gezamenlijk kunnen we tot een goede strategie komen en bepalen we de functionaliteiten die de app gaat bevatten.

App-laten-maken-functionaliteiten

Functionaliteiten

Apps kunnen een breed scala aan functionaliteiten in zich hebben. Wij hebben ruime ervaring met het ontwikkelen van de volgende functies:

Login systeem

Gebruikersprofiel

Database koppeling

Koppeling met Content Management Systeem (CMS)

Pushnotificaties

In-app aankopen

Bluetooth

Camerafunctionaliteiten

Voice recording

Welke soorten apps zijn er?

Er zijn twee grote spelers in de markt als het gaat om besturingssystemen van mobiele telefoons. We hebben het dan over Android en iOS. Wij kunnen op beide platformen apps ontwikkelen. Deze apps kunnen we ‘native’ en ‘hybride’ opleveren.

verschillende-apps-laten-maken

Native apps

Geschreven in native programmeertaal

Geen speciale plugins nodig

Hoge snelheid

Dubbele ontwikkelkosten indien meer platformen (bv. Apple en Android)

Onderhoud en updates zijn vaak duurder

Aanpassingen doorvoeren moet altijd dubbel uitgevoerd worden

Hybride apps

Ontwikkeld in één programmeertaal

Geschikt voor zowel Android als Apple

Kostenbesparend

Plugins nodig voor diverse functionaliteiten

Onderhevig aan veel updates

Langzamer dan een native app

Webapplicatie

Altijd up-to-date versie ingeladen

Geschikt voor alle apparaten

Niet afhankelijk van een App Store

App kan geen gebruik maken van device functies

App niet beschikbaar in App Store

Geen opslag op device zelf mogelijk

Wat kost het om een app te laten maken?

Een veelgestelde vraag die wij krijgen: hoe veel gaat een app laten maken kosten?

De kosten voor het ontwikkelen van een nieuwe app verschillen per project. De kosten hangen af van de verschillende functionaliteiten die in de app moeten worden uitgewerkt. Denk hierbij aan multi-language, verschillende lay-outs, koppelingen met andere software, uitgebreide zoekfilters etc.

Op basis van de bovenstaande factoren maken wij een kostenindicatie. Hiermee weet je direct welke investering nodig is voor jouw app.

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie of sparsessie.

Hosting en Support

Het hosten en de support van je app is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk graag dat je app up-and-running blijft.

De technologie van tegenwoordig veranderd continu. Zo kunnen software updates van devices ervoor zorgen dat bepaalde functionaliteiten opeens niet meer werken. Daarom is het van belang om regelmatig onderhoud te plegen. Hierdoor houd je je app veilig en up-to-date.

Onze aanpak

trajact-app-laten-maken

Om goed van start te gaan plannen we eerst een oriënterend gesprek in. Tijdens dit gesprek brengen we jouw globale wensen in kaart. We geven je advies en voorbeelden over hoe wij dit gaan aanpakken. Na dit gesprek brengen wij een gepaste aanbieding uit die we graag modeling verder toelichten wanneer er vragen zijn.

Het is enorm belangrijk om vanaf het begin een goede strategie te bepalen. We plannen een kick-off meeting in. Tijdens deze meeting brengen we je doelstellingen in kaart en stellen diverse customer journies op die we afstemmen met persona’s. Met deze strategie kun je verderop in het proces bepalen of je met de juiste dingen bezig bent en op de goede weg zit of eventueel moet bijsturen.

Wij werken altijd eerst een concept uit. Dit is een samenhang van schetsen die de werking van een product demonstreert. Zo kunnen er belangrijke besluiten in de werking van het product flexibel worden genomen. Dit maakt het bijsturen van structurele en functionele zaken eenvoudig.

Wanneer het concept staat gaan we aan de slag met de vormgeving van het product. Verschillende schermen die uitgewerkt zijn tijdens het concept worden grafisch vormgegeven. Middels een in-browser demonstratie kan de vormgeving worden ervaren als een werkend product. Hierdoor kunnen er nog functionele beslissingen worden gemaakt.

Nadat het functionele gedeelte gereed is kan er gestart worden met de ontwikkeling. Wij maken gebruik van ‘agile’ softwareontwikkeling en voeren dit ‘test driven’ uit. Dit betekent dat technische eisen in kaart worden gebracht en worden verwerkt in user-stories. Voor deze user-stories worden verschillende test-cases uitgewerkt om te gebruiken tijdens de ontwikkeling. In sprints van twee weken worden de user-stories ingepland. Vaak ontstaan er nieuwe ideeën door voortschrijdend inzicht tijdens de ontwikkeling. Deze kunnen eenvoudig worden meegenomen doordat we ze in een volgende sprint kunnen inplannen.

Zodra de ontwikkeling gereed is en de techniek staat, dan is het tijd om het product te gaan voorzien van content. Er wordt nagedacht over de structuur en deze kan direct worden toegepast. Pagina’s worden aangemaakt en voorzien van teksten en afbeeldingen.

Nadat het product helemaal is ingericht is hij gereed voor lancering. Het product wordt op een shared hosting omgeving of op een eigen VPS geplaatst. Zodra het product ‘live’ is, is het voor iedereen toegankelijk.

Het product staat live. Eindelijk. Maar nu begint het eigenlijk pas. Want het product moet gebruikt gaan worden. We gaan je op allerlei vlakken ondersteunen met online marketing. Op basis van een nulmeting, zoekwoordenonderzoek en/of een concurrentie-analyse wordt een online marketing strategie voor jouw product ontwikkeld.

Na de ‘go live’ nemen wij het product in onderhoud. Dit betekent dat wij technische updates uitvoeren wanneer dit nodig is. Ook voeren we onderhoud uit op de server waar het product op staat om zo optimaal te blijven presteren. Naast onderhoud bieden wij ook uitgebreide ondersteuning. Aanpassingen en vragen kunnen eenvoudig via ons ticket systeem of telefonische support bij ons worden achtergelaten.

Wat maakt ons uniek

Ruim 15 jaar kennis en ervaring in de internet branche.

Altijd bereid mee te denken en te zoeken naar een goede oplossing.

Wij blijven op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Altijd direct contact met een online specialist.

Offertes precies afgestemd op jouw wensen en ideeën.

Flexibel inzetbaar voor diverse online taken en toepassingen.

Expertises in een breed scala aan online programmeertalen en technieken.

Diepgaande kennis in open-source website en webshop platformen.

Wat zeggen klanten over ons

SQUARE Concepts gaat zeer dienstverlenend te werk. Zij hebben aan een half woord genoeg, denken graag met je mee en reageren snel.

Pauline
WEA Rivierenland

Luisteren goed en leven zich zeer goed in in de situatie. Denken mee, zijn pro actief en komen met oplossingen. Schakelen snel indien de situatie daar om vraagt. Juist als het vraagstuk complexer wordt is het een prima partij om mee te werken. Als Stichting werk je vaak met een strak budget, dit realiseren zij zich goed en gaan daar zeer goed mee om. Keep up the good work.

Alex
Nederlands Contactlens Congres

Interesse in een app?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.