Home » Magento 2 migratie

Magento 2 migratie

Het einde van Magento 1

Helaas moeten we eraan geloven: Magento 1 wordt vanaf 1 juli 2020 niet meer ondersteund. Na deze datum zullen er geen patches (updates voor beveiligingsupdates en fouten) meer gereleased worden door Magento zelf. Dit kan gevolgen hebben voor jouw webshop. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent.

Verschil Magento 1 en 2

Magento 1 en 2 zijn totaal verschillend. De webshop zal voor Magento 2 helemaal opnieuw ontwikkeld moeten worden. Het verschil zit hem voornamelijk in de gebruikservaring. In Magento 2 is vooral gefocust op de usability van de gebruiker. Ook zit de technische kant een stuk ingewikkelder in elkaar. De code is strikter, waardoor er meer kennis in huis móét zijn om met dit platform aan de slag te gaan. Daarnaast is de beheerders console vernieuwd, is de front-end vele male sneller, is de back-end responsive, bevat het mogelijkheden voor SEO en je kunt automatisch code testen.

magento-specialist-rosmalen
magento-specialist-webshop

Wat betekent dit voor mijn webshop?

In principe hebben we zoiets al vaker meegemaakt. Een praktijkvoorbeeld dat iedereen kent, is het welbekende Windows XP. Na de release van Windows 7 werd Windows XP vanaf 8 april 2014 niet meer ondersteund. Hierdoor werd het lek voor beveiligingsrisico’s een stuk groter dan voorheen, dit heeft een groot deel van de Windows XP gebruikers doen besluiten de computer te upgraden naar Windows 7. Indien een webshop niet voorzien is van de nieuwste patches, zal dat betekenen dat de veiligheid niet meer kan worden gewaarborgd. Hierdoor kan een webshop gemakkelijker gehackt worden en dat heeft catastrofale gevolgen.

Hoe kan ik mezelf hierop voorbereiden?

Dat de support van Magento 1 verloopt, betekent niets anders dan dat jij ook over moet op Magento 2 of eventueel een andere webshop platform zoals WooCommerce. Dit alles zal voor 1 juli 2020 gereed moeten zijn. Daarom raden wij je ook aan om voor juli 2019 een plan te hebben betreft een overstap. Het kost namelijk veel tijd om een Magento 2 webshop te ontwikkelen en dan ben je ervan verzekerd dat je zonder problemen een overstap krijgt.

Magento 2 migratie voorbereidingen

Onze aanpak bij een Magento 2 migratie

webshop-laten-maken-functionaliteiten

Om goed van start te gaan plannen we eerst een oriënterend gesprek in. Tijdens dit gesprek brengen we jouw globale wensen in kaart. We geven je advies en voorbeelden over hoe wij dit gaan aanpakken. Na dit gesprek brengen wij een gepaste aanbieding uit die we graag modeling verder toelichten wanneer er vragen zijn.

Wat zeggen klanten over ons

Voor ons bedrijf heeft SQUARE Concepts een website met webshop in 3 talen ontwikkeld. Voor de webshop hadden wij een aantal niet alledaagse wensen, en deze functie’s hebben zij in de webshop kunnen bouwen en het werkt perfect.

Mark

Eigenaar

DT-69

SQUARE Concepts gaat zeer dienstverlenend te werk. Zij hebben aan een half woord genoeg, denken graag met je mee en reageren snel.

Pauline

WEA Rivierenland

Interesse in een Magento 2 migratie?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.

    Menu