Home » Expertises » Online software » SaaS oplossingen

SaaS oplossing voor meer efficiëntie

Ben jij toe aan een SaaS oplossing? Wij van SQUARE Concepts bouwen met enige regelmaat SaaS oplossingen. Zo kunnen we jouw bedrijf online voorsprong geven. Ben jij al klaar voor online voorsprong?

SaaS (Software as a Service) of Cloud Software is software dat in abonnementsvorm beschikbaar is voor eindgebruikers. Deze software is op maat gemaakt en wordt vanaf de grond opgebouwd.

Verbetert en optimaliseert bedrijfsprocessen

Altijd en overal toegankelijk

Koppelingen met bestaande systemen

Precies op wensen en eisen afgesteld

Schaalbaarheid door veranderende behoeften

Software-as-a-Service

Professioneel design

Gebruiksvriendelijk ontworpen en ontwikkeld waardoor jouw bedrijf efficiënter kan werken.

Schaalbaar

Onze software is zo ontwikkeld dat deze naar de toekomst toe eenvoudig uit te bouwen is.

Procesoptimalisatie

Door een SaaS oplossing kunnen jouw bedrijfsprocessen overal in je keten geoptimaliseerd worden.

SaaS oplossing laten ontwikkelen

Je hebt waarschijnlijk een goed idee om SaaS software te laten ontwikkelen. Je ziet een online kans, welke je graag wilt aangrijpen. Vergeleken met andere soorten software vereist een SaaS oplossing een iets andere aanpak.

Bij de ontwikkeling komen verschillende factoren kijken. Wij helpen je graag hierbij van start-to-finish. Zo adviseren wij jou over mogelijke hindernissen en andere zaken die mogelijk kunnen voorspelen. Op basis van jouw wensen en eisen kunnen wij software bouwen dat naadloos op jouw wensen en eisen aansluit. Daardoor maken we van jou idee een groot succes.

Voorbeelden van bestaande SaaS oplossingen zijn Exact Online, Office365 en Salesforce.

SaaS-oplossing
SaaS-oplossing-laten-maken

Goede strategie is onmisbaar

De juiste strategie volgen is belangrijk bij het ontwikkelen van je SaaS oplossing. Zo dient er goed nagedacht te worden over het budget. Er zijn namelijk meerdere handelingen noodzakelijk bij de ontwikkeling. Denk aan wireframing, marketing, copywriting etc.

Om van je idee een succes te maken is het noodzakelijk om keuzes te maken. Door hier vooraf goed over na te denken, kunnen we gezamenlijk tot een goede strategie komen.

Zullen wij eens vrijblijvend sparren over jouw ideeën?

Doorontwikkeling

Na de live-gang van je SaaS applicatie is het noodzakelijk om regelmatig onderhoud te plegen. Gaandeweg zul je er achter komen dat er bepaalde functionaliteiten missen. Wij zijn dan ook van mening dat software nooit af is en altijd doorontwikkeld kan én moet worden.

Gelukkig bouwen wij jou Cloud Software zo, dat deze toekomst bestendig is. Dat maakt het doorontwikkelen ook een stuk makkelijker.

refactoring
doorontwikkeling-SaaS

Refactoring

Refactoring is het refactoren van bestaande software. Soms kan het zijn dat deze bugs bevatten of dat sommige functionaliteiten niet meer naar behoren werken. Met refactoring wordt bestaande code hergestructureerd om deze onder andere beter leesbaar te maken, nieuwe functionaliteiten in toe te voegen en prestaties te verbeteren. Zo kan de levensduur van software worden verlengd.

Onze aanpak

Om goed van start te gaan plannen we eerst een oriënterend gesprek in. Tijdens dit gesprek brengen we jouw globale wensen in kaart. We geven je advies en voorbeelden over hoe wij dit gaan aanpakken. Na dit gesprek brengen wij een gepaste aanbieding uit die we graag modeling verder toelichten wanneer er vragen zijn.

Het is enorm belangrijk om vanaf het begin een goede strategie te bepalen. We plannen een kick-off meeting in. Tijdens deze meeting brengen we je doelstellingen in kaart en stellen diverse customer journies op die we afstemmen met persona’s. Met deze strategie kun je verderop in het proces bepalen of je met de juiste dingen bezig bent en op de goede weg zit of eventueel moet bijsturen.

Wij werken altijd eerst een concept uit. Dit is een samenhang van schetsen die de werking van een product demonstreert. Zo kunnen er belangrijke besluiten in de werking van het product flexibel worden genomen. Dit maakt het bijsturen van structurele en functionele zaken eenvoudig.

Wanneer het concept staat gaan we aan de slag met de vormgeving van het product. Verschillende schermen die uitgewerkt zijn tijdens het concept worden grafisch vormgegeven. Middels een in-browser demonstratie kan de vormgeving worden ervaren als een werkend product. Hierdoor kunnen er nog functionele beslissingen worden gemaakt.

Nadat het functionele gedeelte gereed is kan er gestart worden met de ontwikkeling. Wij maken gebruik van ‘agile’ softwareontwikkeling en voeren dit ‘test driven’ uit. Dit betekent dat technische eisen in kaart worden gebracht en worden verwerkt in user-stories. Voor deze user-stories worden verschillende test-cases uitgewerkt om te gebruiken tijdens de ontwikkeling. In sprints van twee weken worden de user-stories ingepland. Vaak ontstaan er nieuwe ideeën door voortschrijdend inzicht tijdens de ontwikkeling. Deze kunnen eenvoudig worden meegenomen doordat we ze in een volgende sprint kunnen inplannen.

Zodra de ontwikkeling gereed is en de techniek staat, dan is het tijd om het product te gaan voorzien van content. Er wordt nagedacht over de structuur en deze kan direct worden toegepast. Pagina’s worden aangemaakt en voorzien van teksten en afbeeldingen.

Nadat het product helemaal is ingericht is hij gereed voor lancering. Het product wordt op een shared hosting omgeving of op een eigen VPS geplaatst. Zodra het product ‘live’ is, is het voor iedereen toegankelijk.

Het product staat live. Eindelijk. Maar nu begint het eigenlijk pas. Want het product moet gebruikt gaan worden. We gaan je op allerlei vlakken ondersteunen met online marketing. Op basis van een nulmeting, zoekwoordenonderzoek en/of een concurrentie-analyse wordt een online marketing strategie voor jouw product ontwikkeld.

Na de ‘go live’ nemen wij het product in onderhoud. Dit betekent dat wij technische updates uitvoeren wanneer dit nodig is. Ook voeren we onderhoud uit op de server waar het product op staat om zo optimaal te blijven presteren. Naast onderhoud bieden wij ook uitgebreide ondersteuning. Aanpassingen en vragen kunnen eenvoudig via ons ticket systeem of telefonische support bij ons worden achtergelaten.

trajact-website-laten-maken

Wat zeggen klanten over ons

Luisteren goed en leven zich zeer goed in in de situatie. Denken mee, zijn pro actief en komen met oplossingen. Schakelen snel indien de situatie daar om vraagt. Juist als het vraagstuk complexer wordt is het een prima partij om mee te werken. Als Stichting werk je vaak met een strak budget, dit realiseren zij zich goed en gaan daar zeer goed mee om. Keep up the good work.

Alex
Nederlands Contactlens Congres

SQUARE Concepts is een no-nonsens bedrijf. Vanaf de intake tot en met het live gaan kunnen we Tom en collega’s samenvatten in betrokken, flexibel en meedenkend. Het resultaat van onze nieuwe website mag er zijn!

Gerben
Algemeen Directeur
N&S Quality Services

Wat maakt ons uniek

Ruim 15 jaar kennis en ervaring in de internet branche.

Altijd bereid mee te denken en te zoeken naar een goede oplossing.

Wij blijven op de hoogte van de nieuwste trends en technieken.

Altijd direct contact met een online specialist.

Offertes precies afgestemd op jouw wensen en ideeën.

Flexibel inzetbaar voor diverse online taken en toepassingen.

Expertises in een breed scala aan online programmeertalen en technieken.

Diepgaande kennis in open-source website en webshop platformen.

Interesse in een SaaS oplossing?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.