Home » Cases » SaaS-oplossing » Emkes Lease

Maatwerksysteem voor asset management

Real-time informatie inzien

Het systeem biedt real-time informatie over huidige stand van zaken

Productiviteit verhoogd

Digitalisering van verschillende zich herhalende processen

RFID technologie

Dankzij RFID kunnen scooters met bijbehorende kenmerken op afstand worden uitgelezen

Emkes Lease least scooters, e-scooters en e-bikes door heel Nederland aan restaurants zoals Domino’s, Subway, New York Pizza en Sushi Point. Wij hebben het systeem gebouwd waar zij al deze assets in kunnen managen. Taken als repareren, wisselen en het nieuw plaatsen van een asset kan eenvoudig middels een app worden gerapporteerd en in het dashboard worden geraadpleegd.

Emkes Dashboard
Emkes Lease

Case

Emkes Lease was op zoek naar digitalisering van bepaalde processen. Voorheen liepen bepaalde handelingen via Excel. Omdat dit arbeidsintensief en foutgevoelig was, kwamen zij uit bij een SaaS-oplossing in combinatie met een RFID-techniek.

Technologie

De app voor Emkes Lease is hybride gebouwd en daardoor geschikt voor zowel iPhone- als Android. Werknemers van Emkes Lease kunnen de app op een eigen toestel installeren zodat ze niet constant hoeven te wisselen van apparaat wanneer ze de bezigheden willen rapporteren.

In het dashboard is het mogelijk om alle informatie van A tot Z over de assets op elk moment van de dag in te zien en te beheren. Ook is er een TomTom integratie waardoor er rit registraties bij assets kunnen worden opgeslagen.

Het systeem heeft een eigen API. Dit is het hart van het systeem waar zowel de app als het dashboard mee communiceert. Alle informatie die beschikbaar is kan via de API worden opgevraagd. Zo is er één centraal punt waar alle logica van het systeem zich bevindt en hoeven aanpassingen niet op meerdere plaatsen te worden doorgevoerd.

Emkes Lease
emkes lease resultaten

Resultaten

Doormiddel van de app en het dashboard heeft Emkes Lease de productiviteit van haar eigen medewerkers verder verhoogt. Voorheen verliep het proces handmatig en was het daarbij ook arbeidsintensief en foutgevoelig. Verder biedt het systeem real-time informatie over de huidige stand van zaken waardoor er altijd inzicht is in bepaalde situaties die er kunnen ontstaan.

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Jordi Benckhuijsen

Software Engineer

jordi@squareconcepts.nl

Menu