Home » Cases » App » Kluzzy

Kluzzy

iOS & Android app – App dashboard – Corporate website

Kluzzy is een app die als intermediair fungeert tussen personen die klusjes beschikbaar hebben en personen die klussen kunnen uitvoeren. Klanten kunnen middels de app eenvoudig een klus plaatsen en klussers kunnen super simpel een klusje via de app aannamen en uitvoeren.

Case

Kluzzy heeft als doel een online platform te worden waar aanbieders van klussen en klussers die klussen kunnen klaren met elkaar eenvoudig in contact kunnen komen. Alle processen die daarbij komen kijken zoals het plaatsen van de klus, het maken van een afspraak, chatten, betalen en een review achter laten worden via de app simpel mogelijk gemaakt.

Proces

Allereerst zijn alle wensen van Kluzzy in kaart gebracht. Deze wensen zijn daarna uitgewerkt in een volledig storyboard met schetsen van alle schermen die in de app voor komen. Daarnaast is ook helemaal in kaart gebracht welke zaken er via een extern dashboard inzichtelijk moeten zijn.

De app is daarna volledig grafisch vormgegeven om zo een goed beeld te krijgen over hoe de app er uiteindelijk uit komt te zien. Nadat het design is goedgekeurd is er begonnen met de ontwikkeling van de app en het bijbehorende dashboard.

Daarnaast is er een ook promotionele website opgezet om zo de marketing mix zo volledig mogelijk te ondersteunen.

Technologie

De app is zowel voor iOS als Android ontwikkeld middels Flutter. Flutter is een framework waarmee je met één bron de app op beide besturingssystemen kan uitrollen.

De API die achter de app en het dashboard is ontwikkeld met Laravel. Dit is een PHP framework die het mogelijk maakt om gegevens uit een database te halen en aan de app en het dashboard te presenteren.

Door een koppeling met Online Betaal Platform (OBP) is het mogelijk om veilig betalingen te laten plaatsvinden tussen de klus aanbieder en de klusser. Daarnaast verzorgt OBP ook de bankrekening en IDIN controle van klussers.

Het dashboard is gebouwd middels Angular. Angular is een framework waarmee applicaties kunt bouwen die in een browser kunnen worden bekeken.

Resultaten

Het resultaat is een super handige app waar klanten snel en eenvoudig klussen kunnen plaatsen en klussers klussen kunnen aannemen, uitvoeren en uitbetaald kunnen krijgen. Dit alles werkt op zowel iOS als op Android.

Daarnaast kan Kluzzy zelf alles in de gaten houden middels het dashboard. Voor marketing gerelateerde promoties kan de website worden ingezet.

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Jordi Benckhuijsen

Software Engineer

jordi@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.