Home » Cases » App » KS Profiel

KS Profiel

Android client app gekoppeld aan het ERP-pakket

Efficiënter werken

Processen worden efficiënter uitgevoerd. Dat leidt tot kosten- en uren besparing.

RFID techniek

Door RFID kunnen producten op afstand zonder fysieke handelingen worden uitgelezen

Bijbehorende app

Gebouwd met bijbehorende app. Hierin is alle informatie opgeslagen en wordt er gecommuniceerd met het ERP-pakket

KS profiel

KS Profiel produceert alle mogelijke koudgevormde stalen profielen. Vanaf grote stalen rollen (coils) engineeren zij open en gesloten profielen, volledig op maat naar eigen ontwerp, wens of eis. Klein en groot, dik en dun, eenvoudig en complex. In alle soorten staalkwaliteiten en met alle denkbare nabewerkingen.

KS Profiel
KS profiel

Case

KS Profiel had de wens een oplossing te vinden voor het tracken en tracen van objecten. Dit hebben wij samen met onze partner Ferm RFID gerealiseerd. Middels de RFID technologie die wij geïmplementeerd hebben aan stalen profielen kunnen met een bijbehorende app voorraden worden ingezien en trailers efficiënter worden ingeladen.

Proces

KS Profiel verwerkt dagelijk een breed scala aan orders. Deze orders bestaan uit diverse batches profielen die in grote aantallen worden uitgeleverd. Het is dan ook van belang dat deze orders niet alleen op de juiste manier worden geproduceerd maar dat ze ook op stuks niveau nauwlettend in de gaten gehouden moet kunnen worden.

Aan ons werd gevraagd om in samenwerking met Ferm RFID een oplossing te bedenken voor het tracken en tracen van de profielen die met grote aantallen op pallets worden gestapeld en uitgeleverd worden met tot de nok toe gevulde trailers.

KS profiel
Raspberry Pie

Technologie

In samenwerking met FermRFID hebben wij een applicatie gebouwd die middels RFID tags, die aan de profielen zijn bevestigd, voorraadmutaties kan bijhouden zonder dat de tags zichtbaar hoeven te zijn. Een volle trailer kan worden uitgelezen en eventuele mutaties worden aan het ERP-systeem doorgegeven.

Doormiddel van een portal opstelling kunnen RFID tags worden uitgelezen. De uitgelezen tags worden verzameld en aan het ERP-systeem doorgegeven. Zo worden alle mutaties die plaatsvinden bijgehouden en kan alles nauwlettend in de gaten gehouden worden.

Resultaten

Doordat iedere mutatie van een order met een bijzonder kleine foutmarge wordt doorgegeven aan het ERP-systeem, worden er bijna geen uitlever fouten meer gemaakt. Ook worden de trailers nu efficiënter ingeladen omdat de portal aangeeft of er een verkeerde pallet wordt gepakt tijdens het laden.

KS profiel

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Jordi Benckhuijsen

Software Engineer

jordi@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.

    Menu