Home » Cases » API-koppeling » Onder de Bomen

Onder de Bomen

ONS <-> Tribe CRM API-koppeling

Onder de Bomen wil een beter toekomstperspectief bieden aan zoveel mogelijk mensen met vernieuwende zorg. Zij doen dit door zorg te organiseren gericht op eigen regie en groei. Hiervoor bieden zij Gesteund Wonen (voor Gezinnen, Jongeren en Volwassenen), Wonen met begeleiding en dagbesteding.

Case

Onder de Bomen maakt gebruik van het ONS systeem en Tribe als hun CRM. Deze systemen werken niet samen, dus moesten medewerkers handmatig gegevens van het ene systeem naar het andere overnemen. Dit verhoogt de kans op menselijke fouten.

De behoefte was om de systemen te laten samenwerken, zodat medewerkers gegevens slechts één keer hoefden in te voeren en de kans op fouten kleiner werd.

Proces

Eerst brachten we de wensen van Onder de Bomen in kaart, zoals welke gegevens van ONS naar het CRM-systeem moesten en vice versa. Op basis hiervan ontwikkelden we een API-koppeling, zodat de systemen niet langs elkaar heen, maar met elkaar zouden werken.

Technologie

Beide systemen hebben een API, waarmee we met onze eigen middleware de twee API’s aan elkaar hebben gekoppeld. Dankzij deze middleware worden gegevens automatisch en zonder problemen van het ene naar het andere systeem overgezet. Dit betekent dat medewerkers de gegevens maar één keer hoeven in te voeren.

Resultaten

Voor Onder de Bomen resulteerde dit in een op maat gemaakte API-koppeling die de kans op fouten verkleint. Hierdoor kunnen medewerkers meer aandacht besteden aan de cliënten.

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.