Home » Cases » Webshop » KinderwijsTV

KinderWijs TV

Permanente educatie kinderopvang

KinderWijs TV biedt losse leermodules als permanente educatie aan voor kinderopvangorganisaties. Daarnaast bieden zij ook een slim online leerplatform. In een eigen beheeromgeving regel je specifieke bijscholingswensen op maat, kun je scholingsactiviteiten volgen en begeleiden. Het ideale online beheer voor de pedagogisch coach van nu.

Case

KinderWijs TV maakte gebruik van een verouderd systeem voor het aanbieden van hun online lesmateriaal. Zij wilde beter en sneller op mark gerelateerde trends kunnen inspringen met een online webshop waar zij hun leermodules aanprijzen en via een eigen online leerplatform aanbieden.

Proces

We zijn gaan kijken waar de behoeften van KinderWijs TV lagen. Middels een uitgebreide briefing zijn alle wensen in kaart gebracht en uitgewerkt in een concept webshop.

Vervolgens hebben we de vormgegeven omgezet in een volledig functionerende webshop en hem technisch helemaal ingericht. De webshop is volledig responsive en kan zonder problemen eenvoudig bekeken worden op desktop, tablet en mobiel.

Technologie

De webshop is gemaakt met het content management systeem WordPress in combinatie met de eCommerce plug-in WooCommerce. Door het gebruik van WooCommerce is het mogelijk om het beheer van de webshop volledig zelf uit te voeren. Artikelen kunnen eenvoudig worden toegevoegd of aangepast. Bestellingen zijn eenvoudig af te handelen en er zijn verschillende rapportage mogelijkheden.

Resultaten

Door een zelf doorontwikkelde koppeling met het online leerplatform Talent LMS is het voor KinderWijs TV heel eenvoudig om een leermodule op te tuigen en deze te synchroniseren met de webshop. De leermodule wordt daarna probleemloos aangeboden in de webshop. Ook kunnen er losse examens en licenties om weg te geven worden aangekocht.

Klanten die een module aanschaffen of organisaties die gebruikmaken van de diensten van KinderWijs TV kunnen middels de “Single Sign On” functie inloggen op de webshop en zonder horten of stoten door navigeren naar het leerplatform waar alle leermodules kunnen worden gevolgd. Er hoeft niet nogmaals te worden ingelogd. Daarnaast zijn alle eerder aangeschafte leermodules in het eigen account in de webshop in te zien en met één druk op de knop te volgen.

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Arthur Doorgeest

Software Engineer

arthur@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.