Home » Cases » Webshop » The Green Elephant

The Green Elephant

Groothandel webshop

The Green Elephant zijn gepassioneerde ontwerpers en makers die hun sporen verdiend hebben in de duurzame en biobased markt. Als ontwerper en producent timmeren zij, letterlijk en figuurlijk, al heel wat jaren aan de weg.

Case

The Green Elephant heeft een breed scala aan akoestisch materiaal. Deze leveren zij aan aangesloten partijen. Ze ambieerden een webshop waarmee zij hun aanbod online konden presenteren met daarbij de mogelijkheid om aangesloten partijen via de webshop te laten bestellen.

Proces

Allereerst zijn alle wensen van The Green Elephant in kaart gebracht. Deze wensen zijn daarna uitgewerkt in diverse schetsen van de meest voorkomende pagina’s die de website zou gaan krijgen.

Voor alleen de homepage is een grafische vormgeving gemaakt aan de hand van de schetsen. Deze vormgeving is na goedkeuring uitgewerkt in alle voortvloeiende pagina’s binnen de website.

Technologie

De webshop is gemaakt met het content management systeem WordPress in combinatie met de eCommerce plug-in WooCommerce. Door het gebruik van WooCommerce is het mogelijk om het beheer van de webshop volledig zelf uit te voeren. Artikelen kunnen eenvoudig worden toegevoegd of aangepast. Bestellingen zijn eenvoudig af te handelen en er zijn verschillende rapportage mogelijkheden.

Daarnaast is de webshop voorzien van verschillende product calculators. Een bepaald product kan aan de hand van een aantal parameters worden samen gesteld en in verschillende staffel grootten worden besteld. Deze functionaliteit en het weergeven van prijzen wordt pas beschikbaar wanneer je bent ingelogd met een door The Green Elephant geaccepteerd account.

Resultaten

Het resultaat is een complete webshop waar alle artikelen van The Green Elephant goed tot hun recht komen en met de juiste uitstraling kunnen worden aangeboden. Daarnaast kunnen aangesloten partijen snel en eenvoudig hun producten samenstellen en bestellen.

Uitgevoerd door

Tom van Leeuwen

CEO | Software Engineer

tom@squareconcepts.nl

Olrik Nijmeijer

Software Engineer

olrik@squareconcepts.nl

Jordi Benckhuijsen

Software Engineer

jordi@squareconcepts.nl

Geïnteresseerd geraakt door deze case?

Laat hier je bericht achter en wij gaan ermee aan de slag! Contact opnemen met ons is geheel vrijblijvend. Je krijgt een ontvangstbevestiging via een e-mail.