Home » Blog » E-commerce » Wat betekent de komst van Amazon voor jouw webshop?

Wat betekent de komst van Amazon voor jouw webshop?

Algemeen, E-commerce
Geen reacties
5 minuten lezen
amazon-invloed-op-jouw-webshop

Amazon is sinds maart 2020 volledig in Nederland beschikbaar. Voorheen was het alleen een online boekenwinkel, waar het platform in eerste instantie mee is begonnen. Veel webshop eigenaren vragen zich af of ze last zullen krijgen van de komst van Amazon. Een ding is zeker: Amazon wil de Nederlandse markt domineren. Opvallend was dat Amazon vanaf dag 1 een prijsstrijd aanging met Bol.com, de Nederlandse concurrent. Wat zal de impact van deze reus zijn op de Nederlandse e-commerce?

Wat zal de komst van Amazon voor invloed hebben?

Amazon is de grootste online retailer van dit moment. De beurswaarde ligt ongeveer op 1000 miljard dollar. Verwacht wordt dat deze waarde sterk zal gaan groeien in de komende jaren. In Amerika was dit aandeel zo groot, dat van elke dollar die werd uitgeven in 2016, er 43 cent naar Amazon ging. En dat was slechts in 2016. Moet je nagaan wat dit aandeel in 2020 zal zijn.

Grotere shops

Bol.com, Coolblue en Wehkamp zijn de grootste spelers in Nederland e-commerce markt. Amazon kan niet zomaar zomaar tegen hen opboksen. Het is namelijk zo dat klanten een bepaalde relatie met deze grote Nederlandse namen hebben. Zo heeft Coolblue fysieke winkels, Bol.com speciale afhaalpunten bij de Albert Heijn en werkt Wehkamp samen met DHL afhaalpunten. Tevens zijn dit echte Nederlandse bedrijven. En daar blijkt de Nederlandse consument meer vertrouwen in te hebben. Daarom wordt eigenlijk verwacht dat het op deze webshops weinig invloed zal hebben. Wellicht dat dit een foute voorspelling is. De tijd zal het leren.

Kleinere shops

In tegenstelling tot de grotere webshops in Nederland kan Amazon op de kleinere shops wel invloed hebben. Deze webshops hebben over het algemeen een kleiner assortiment, waardoor er minder diversiteit in het productaanbod zit. Ook kan het voorkomen dat je producten verkoopt die op veel meer andere webshops verkocht wordt. In dat geval kan Amazon je het erg lastig maken. Zij kunnen namelijk groot inkopen tegen verassend lage prijzen.

Verkoop jij producten die niet overal verkrijgbaar zijn? Dan heb je weinig last van de komst van deze reus. De komst van Amazon kan dan zelfs leiden tot extra kansen. Zo kun je het gebruiken als extra verkoopkanaal!

Amazon als extra verkoopkanaal

Ben je al bekend met het gezegde: ‘if you can’t beat them, join them’? Amazon heeft een groot bereik. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Als e-commerce speler kan het dan ook interessant zijn om je hierbij aan te sluiten. Het kent wel een aantal voor- en nadelen:

Voordelen

  • Groot bereik
  • Verkopen is eenvoudig
  • Veilig en betrouwbare marktplaats
  • Lage marketingkosten
  • Fulfilment kun je uit handen geven

Nadelen

  • Veel concurrentie
  • Commissie kan hoog oplopen
  • Geen eigenaar van klantgegevens
  • Alle informatie moet helemaal kloppend zijn
  • Voorraad etc. moet goed in de gaten worden gehouden

Kosten verkopen via Amazon

Binnen Amazon zijn er twee accounttype beschikbaar. Dat zijn een seller- en vendor-account. Om direct aan de consument te verkopen, moet je een seller-account te hebben. Deze kun je zelf aanmaken bij Amazon.  Daarentegen is er ook nog een vendor-account. Het verschil tussen deze twee is dat je bij dit type account uitgenodigd moet worden door de reus zelf. Als het ware koopt Amazon hier de producten bij jou in en verkoopt deze aan de eindconsument. Meestal zullen dit de grotere producenten of distributeurs zijn, die zelf contracten met Amazon hebben.

Soorten kosten

Maandelijks abonnement-fee

Toegang tot het sellers-account kost je €39,- per maand. Het maakt hierbij niet uit of je wel verkoopt. Alleen voor de toegang betaal je al dit bedrag.

Platform-fee

Afhankelijk van het product dat je verkoopt wordt er per verkocht product een percentage door Amazon achtergehouden. Dit bedrag varieert van 5 tot 20% van je bruto verkoopwaarde en wordt afhankelijk van de vraag en aanbod dynamisch aangepast.  Daarnaast kun je ervoor kiezen dat Amazon de fulfilment van je producten regelt. Echter betaal je dan iets meer door dit uit handen te geven. Deze kosten zullen ongeveer 5% bedragen van de bruto prijs, afhankelijk van afmeting en gewicht.  

Marketing-fee

Naast tijd, zullen de laatste kosten marketingkosten zijn. Deze is gebaseerd op je seller rating. Je kunt je dan ook voorstellen dat je als nieuwe verkoper een lage seller-rating zult hebben. Naar verloop van tijd, wanneer je steeds meer reviews en sales vergaard, zal deze rating stijgen. In het begin zul je dus meer betalen aan marketingkosten, vergeleken met wanneer je al een tijdje verkoopt via het platform.

Koppeling Magento en WooCommerce met Amazon

Om het leven iets te vergemakkelijken zijn er koppelingen beschikbaar die jouw WooCommerce of Magento webshop kunnen koppelen aan Amazon. Hierin kun je gemakkelijk producten, orders en voorraden beheren. Ook kun je bepalen welke producten je wel of niet op Amazon wilt verkopen. Een voordeel van zo’n koppeling is dat je voorraadbeheer altijd up to date is en er automatisch gesynchroniseerd wordt. Handmatig kan dat soms fouten opleveren. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan helpen we je graag!

Moet ik mijzelf als webshop zorgen gaan maken?

Zoals eerder gezegd is het afwachten wat voor effect het zal gaan hebben op Nederlandse webshops. Met name kleinere webshops zullen de grootste gevolgen bemerken. Het hangt af van verschillende factoren, zoals je productaanbod. Verkoop je producten die overal te vinden zijn? Dan is de kans groot dat Amazon jouw producten goedkoper kan inkopen i.v.m. de machtspositie die zij hebben.

Anderzijds schept de komst van Amazon ook weer kansen. Heb je unieke producten? Dan kun je het inzetten als extra verkoopkanaal. Dat zal leiden tot meer afzet van jouw producten. Het is hoe dan ook afwachten. Houd het nieuws goed in de gaten en ga na wat voor jouw webshop een goede strategie kan zijn om hierop in te spelen.

Succes met het creëren van nieuwe kansen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu