Home » Blog » Marketing » Hoe starten met Linkbuilding

Hoe starten met Linkbuilding

Linkbuilding

Linkbuilding, je hebt deze term vast wel eens voorbij horen komen, Linkbuilding staat voor het plaatsen van links van derde websites die verwijzen naar jouw website. Hoe meer relevante websites er naar jouw website verwijzen hoe meer vertrouwen zoekmachines als bijvoorbeeld Google er op uit halen dat jouw website een autoriteit heeft rondom het onderwerp die te maken hebben met jouw website.

Samengevat linkbuilding betekenis: Het bouwen van kwalitatieve backlinks naar een website.

SEO linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen binnen je SEO online marketing strategie. Naast het optimaliseren van je website voor zoekmachines zijn links of verwijzende domeinen een doorslaggevende factor voor Google om jouw plaats in de page rankings te bepalen. Krijgt jouw website nog niet genoeg relevante links dan is het belangrijk dat je zorgt dat je meer focus gaat aanbrengen op je linkprofiel voor jouw bedrijf.

Hoe begin ik met Linkbuilding?

Elk bestaande link die geplaatst is op jouw website of webshop heeft waarde. Deze links worden door zoekmachines gevolgd en meegenomen in een ranking algoritme. Als je wilt beginnen met linkbuilding zul je waarschijnlijk een aantal vragen hebben. Wanneer je gaat starten zul je eerst goed moeten kijken naar de mogelijkheden die er allemaal zijn en welke jij zou willen gebruiken.

Mogelijkheden om te starten met Linkbuilding zijn o.a.:

  • Inschrijven van jouw website op directories (startpagina’s en overzichtspagina’s)
  • Ruilen van links met andere websites
  • Artikelen schrijven voor een andere website, oftewel gastbloggen

Deze mogelijkheden hebben allemaal voor- en nadelen natuurlijk. Dus laten we het hier dan ook even over hebben.

Inschrijven van jouw website op directories (startpagina’s, overzichtpagina’s)

Voordelen

Nadelen
GratisVeel andere links
Snel te doen

Lage link waarden

Let op! Links van een startpagina kunnen opgenomen worden in het linkprofiel, maar voorkom dat de links van een startpagina een te groot deel van het linkprofiel innemen. Houdt hierbij maximaal 15% aan om de kwaliteit van een natuurlijk linkprofiel te waarborgen.

Ruilen van link met andere websites

Voordelen

Nadelen

Snel te doenLink komt op een standaard pagina
Creatie van een netwerkMinder effectief

Artikelen schrijven voor een andere website, oftewel gastbloggen

Voordelen

Nadelen

Hogere link waardenKost veel tijd
Groter publiekDient te voldoen aan bepaalde regels

Waarom is linkbuilding nu zo belangrijk?

Naast Linkbuilding die ervoor zorgt dat links naar jouw website toe leiden (backlinks), heb je ook Linkbuilding binnen je eigen website (interne links). Door ervoor te zorgen dat pagina intern goed met elkaar gelinkt zijn, kun jij ervoor zorgen dat waarde van de ene pagina naar de andere kan worden meegegeven.

Kortom, linkbuilding is een belangrijk onderdeel voor de online aanwezigheid van jouw website. Het is daarom ook essentieel om de laatste technieken te blijven volgen want er verschijnt regelmatig een update rondom linkbuilding. Zorg dat je een analyse hiervoor continue blijft uitvoeren. Weten hoe je Linkbuilding kunt opzetten en de laatste technieken blijven gebruiken? We helpen je graag verder!