Home » Blog » Algemeen » Belangrijkste punten van de Google I/O’19 deel 1: Google updates

Belangrijkste punten van de Google I/O’19 deel 1: Google updates

Google I/O deel 2

Google’s missie is het organiseren en het toegankelijk maken van alle informatie die de wereld biedt. Voor Google voelt het of deze missie steeds relevanter wordt. De manier hoe we omgaan met informatie blijft veranderen en zo zal Google dat ook doen. Nu willen zij ervoor zorgen dat jij meer kunt doen in een kortere tijd. Om dit te bereiken is het doel om een meer behulpzame Google te bouwen voor iedereen! In de ontwikkelingen die naar voren komen in deze Google I/O, hebben ze de focus gelegd op gebruikersvertrouwen en privacy.

Google Search

Iedereen kent dit natuurlijk. We gebruiken Google Search dagelijks om iets te zoeken. In de nieuwe versie hiervan is er de mogelijkheid om te zoeken naar een product of andere objecten. Deze kun je in 3D bekijken en doormiddel van AR (augmented reality) voor je neer zetten.  Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een 3D model van een spier die samentrekt. Of, als je aan het shoppen bent naar schoenen, heb je de mogelijkheid een 3D model van deze schoenen te bekijken.

Google Lens

Naast Google Search, is er natuurlijk ook de Google Lens. Deze maakt het mogelijk om dingen op te zoeken door middel van jouw camera. Hierdoor heb je de mogelijkheid om bij een restaurant de menukaart te scannen, om zo direct te zien wat de populairste gerechten zijn.

Of als je aan het reizen bent en je weet niet goed wat er op een bord staat, dan kun je doormiddel de Google Lens het bord laten vertalen, voor laten lezen of op laten zoeken. Zo biedt dit kansen voor mensen die niet kunnen lezen of vertalen om zo toch verder te komen.

Google Assistant

Vorige jaar introduceerde Google de mogelijkheid om bij restaurants reserveringen te maken via Google Assistant. Deze belde het restaurant voor je op en maakte vervolgens de reservering. Dit jaar hebben ze deze functie uitgebreid met het maken van reserveringen via het web. Zo kun je aan de Assistant vragen of hij/zij een reservering wil maken bij de lokale bioscoop, voor 2 personen bij een film om half 9. Hij/zij zal de stappen van het formulier van de bioscoop vervolgens uitvoeren en uiteindelijk de reservering voor je maken.

Tevens zijn ze druk bezig geweest met het optimaliseren van de Assistant, zo is hij 10 keer sneller en kun je back-to-back commando’s uitvoeren. De Assistant kan je helpen met het schrijven van je email, sms en nog veel meer.

Overige updates

Zoals je misschien al gelezen hebt, zijn er veranderingen opkomst voor een aantal van Google’s grootste apps. Maar daar houden ze het niet bij; om mensen te helpen die niet kunnen horen of spreken hebben ze ook nog nieuwe functies mogelijk gemaakt. Zo is er de mogelijkheid om:

  • Ondertiteling te krijgen bij elke video die je ziet
  • Om te kijken of de telefoon kan worden neergezet wanneer er een gesprek wordt gevoerd
  • Het gesprek om te zetten naar tekst.

Het gesprek omzetten naar tekst is ook mogelijk als je aan het bellen bent met iemand anders. Google zal dan tekstueel weergeven wat de ander precies zegt. Hier kun je tekstueel op antwoorden en vervolgens zal de Assistent dit uitspreken naar de beller. Dit is dus een fantastische oplossing voor de mensen die doof of slechthorend zijn. Zij kunnen dan een “normaal” telefonisch gesprek voeren met andere.

Google I/O deel 2: Android Q

Omdat tijdens de Google I/O Keynote veel informatie wordt gegeven, hebben wij besloten om verder te gaan met een tweede deel van dit artikel. In het tweede deel zullen we het hebben over de nieuwe Android versie die uit gaat komen. Wil je hierover meer weten? Bekijk dan het tweede deel van het artikel.

Menu